electric-bicycle-from-velorbis

CYKLAR I LAGER - 1-2 VECKORS LEVERANSTID

DESIGNA DIN ELCYKEL ONLINE - 8-10 veckors leveranstid

DESIGNEXEMPEL KLASSISKA HERRCYKLAR MED ELMOTOR

DESIGNEXEMPEL KLASSISKA DAMCYKLAR MED ELMOTOR

...FLER EXEMPEL PÅ VÅRA ELCYKLAR

BESKRIVNING

BESKRIVNING
När du skräddarsyr din nya designcykel från Velorbis kan du välja till en elmotor på (nästan) alla våra 17 cykelmodeller. Lägg bara till elmotorn i vårt konfigurationsverktyg, eller klicka på en av elcykeldesignerna ovan. Våra elcyklar är endast pedalssisterade och kallas vanligtvis pedelecs. Mer information om motor, batteri och annat finns i specifikationerna.velorbis-electric-bicycle-motor-options

Underhållsfri

Eftersom växlarna skyddas i navet klarar du och din cykel alla väderlekar och cykeln behöver alltså betydligt mycket mindre underhåll än vanliga växelförarsystem. Ytterligare en fördel med inbyggda växlar är att de är enkla på utsidan och har kedjeskydd. Det är ett betydligt renare alternativ så att du kan cykla i vanliga kläder och inte behöver byta om till speciell cykelutrustning. Trumbroms fram, som inte behöver justeras regelbundet. Punkteringsskydd i alla däck gör att de rullar bra och att du slipper tråkiga överraskningar.

SPECIFIKATIONER

ELMOTOR
Elmotor (250W) med 9 Ah Li-on-batterier i en läderväska fäst på sadelstolpen.Elmotor (250W) med 12 Ah Li-on-batterier på elcykelns bakre pakethållare.
LED-DISPLAY
Battrilampan är integreradi LED-displayen på styret. På displayen kan du se ungefärlig batterinivån.Notera att batterinivån kan variera beroende på omdu cyklar uppför eller nerför.
HJÄLPFUNKTION
Hjälpfunktionen har 5 olika inställningar. Genom att trycka på upp/ned-knappen kan du välja lämplig hjälpnivå.Breeze-modellen har även en “walk assist”-funktion. Genom att trycka på knappen “6 km/ h” på skärmen kan du köra upp till 6 km per timme utan att aktivera pedalerna – oberoende av inställningen på hjälpnivån.Motorn slår av vid en hastighet av 24.6 km/h.
KÖRINSTRUKTIONER
Hjälpmotorn fungerar på följande sätt:När pedalerna aktiveras skickas en signal från en sensor till den elektroniska styrenheten som sedan startar motorn.Hjälpmotorns kraft justeras enligt den valda hjälpnivån. Under resan kan du justera hjälpnivån efter behov.Om du cyklar i uppförsbacke kan du använda full effekt, och i nedförsbacke kan du koppla från motorn.Den elektroniska styrenheten kopplar automatiskt från motorn när du slutar trampa. På samma sätt kommer styrenheten att koppla från motorn när hastigheten överstiger 24,6 km/h.
LADDNING
Velorbis elcyklar använder underhållsfria Panasonic Li-ION-batterier. Batterikapaciteten är bara 40 % när den levereras från Velorbis. Före använding måste batteriet laddas upp helt med hjälp av medföljande batteriladdare (grön diod lyser).För att uppnå maximal batteritid och räckvidd på elcykeln rekommenderar vi att laddning sker i rumstemperatur. Vid temperaturer under 20ºC tar det längre tid att ladda, vilket medför att full laddning inte sker, som i sin tur leder till kortare körsträcka.Batteriets livslängd tillåter normalt laddning/urladdning upp till 600 gånger.Annat som har stor betydelse för prestanda/avstånd är användarens vikt, körsätt, terräng, yta och däcktryck. Användaren kan också påverka prestandan/sträckan beroende på hur mycket pedalerna används.Batteriet ska sedan avlägsnas från laddaren och full laddning bör ske en gång i månaden (full laddning = grön diod på laddaren lyser).

SERVICE

UNDERHÅLL