Velorbis-logo-with-crest

“Cykla med stil” -Velorbis skapades utifrån jakten på en klassisk stadcykel av hög kvalitet med modern och ikonisk estetik som samtidigt återspeglar välkänd dansk design och cool cykelkultur i Köpenhamn. Företagets grundare, Christian Linde & Kenneth Bødiker, kunde inte hitta det de sökte i den befintliga cykelindustrin så de beslutade sig för att designa sin egen stadspendlare. Än idag så utvecklar Velorbis sin design av klassiska stadscyklar och andra livsstilsprodukter efter att i många år studerat och lyssnat på moderna köpenhamnare på cykel. Velorbis stöder global hållbarhet och initiativ kring gröna transporter i städerna. Syftet är att uppmuntra så många människor som möjligt att välja en modern tvåhjulig lösning.

VÅRT NAMN – ordet VELORBIS® är ett registrerat varumärke under EU-, amerikansk och kinesisk lagstiftning och är sammansatt av orden “VELO”, som betyder “cykel” på många europeiska språk, och ordet “ORBIS”, som betyder “rotation eller rörelse” på latin. En enkel sak att komma ihåg; När du uttalar vårt namn lägger du tyngden på “O”!

VÅR VAPENSKÖLD MED LEJON – Detsamma gäller vår Velorbis vapensköld med lejon som med våra cyklar – vi har en passion för excellens – vilket återspeglar sig i allt vi gör. Vapenskölden införlivar viktiga detaljer. De två lejonen symboliserar Velorbis grundare som båda har Lejonet som sitt stjärntecken. Kronan symboliserar det faktum att grundarna härstammar från kungarikena Danmark och Sverige.

På Velorbis vill vi vara majestätiska i allt vi gör och har därför designat våra cyklar till att inte bara vara väldigt bekväma utan även ge en upprätt, stolt hållning varifrån du kan följa trafiken och njuta av alla sevärdheter i omgivningen.

Vi tror på det vi säger; Velorbis – Cykla med stil.

velorbis-leather-manual-with-every-bicycle

Vid köp av en cykel från Velorbis får du ett garantibevis med information om din cykel i en skinnmapp.